Langetermijnsucces door kortetermijnbeleid

Het vermogen van het managementteam om nieuwe idee├źn te identificeren en verder tot ontwikkeling te brengen vormt dit de basis voor langetermijnsucces. Bedrijfsresultaten worden verbeterd door het combineren van inzichten, het signaleren van externe ontwikkelingen en het implementeren van nieuw kortetermijnbeleid.

Innovatie wordt dan ook voor een belangrijk deel vormgegeven door het managementteam, of nog preciezer, door het dynamisch managen van kennisontwikkeling en -toepassing. Dynamische managementvaardigheden betreffen het vermogen om interne en externe competenties te integreren en te herconfigureren om zo te voldoen aan de snel veranderende omgeving.

Organisaties komen zo tot nieuwe en innovatieve vormen van concurrentievoordelen. Dynamisch managen vereist een actieve leider die naast aandacht voor gestelde targets ook oog heeft voor de autonomie van medewerkers.

Enurgey ondersteunt organisaties in het vertalen van ambitie naar concrete acties en de implementatie daarvan. Op 9 november aanstaande organiseert Enurgey samen met Prof. Dr. Henk Volberda een event voor beleidsmakers over de noodzaak voor u van Sociale Innovatie.