onze missie

______

Het is de missie van Enurgey om de leiders in Nederlansde bedrijven te helpen de kwaliteit van hun management praktijken op topniveau te brengen, met een duidelijke payoff: een hogere omzet en winst per medewerker, meer initiatief vanuit de organisatie en een verhoogd innovatievermogen.

Wij trainen, coachen en adviseren managers en medewerkers in de creatie van een ondernemende, innovatieve en klantgerichte cultuur.

ons team

______

De ervaren trainers en consultants van Enurgey hebben allen een achtergrond in operationeel, commercieel of algemeen management en in directiefuncties.

Rolf Bax

Rolf Bax van Enurgey. Enurgey specialiseert zich in het verwezenlijken van de ambities van organisaties. Enurgey adviseert,traint en coacht managers en medewerkers in de creatie van een ondernemende en klantgerichte cultuur. Om te herlpnen om de kwaliteit van de management praktijken op topniveau te brengen.

Rolf werkte bij BNP en IBM in commerciële functies, alvorens hij de overstap maakte naar het trainingsvak. Co-founder en Managing Partner bij Enurgey. Auteur van het boek de ‘zeven sleutels tot succesvol verkopen’. Heeft zowel nationale als internationale ervaring op het gebied van cultuur en gedragsverandering.

Vanuit mijn diepgewortelde overtuiging dat het de mensen zijn die het succes van de organisaties bepalen, ben ik gedreven om mensen te stimuleren het beste uit zich zelf te halen.

Thijs Blom

Thijs Blom van Enurgey. Enurgey specialiseert zich in het verwezenlijken van de ambities van organisaties. Enurgey adviseert,traint en coacht managers en medewerkers in de creatie van een ondernemende en klantgerichte cultuur. Om te herlpnen om de kwaliteit van de management praktijken op topniveau te brengen.

Thijs heeft na zijn studie bedrijfseconomie, aangevuld met marketing en international business, jarenlange ervaring opgedaan als exportmanager bij diverse bedrijven. Zijn toegevoegde waarde is zijn drive om met mensen een relatie te bouwen, die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen.

In het bouwen van een relatie met mensen, stel ik mij continue de kritische vraag hoe blijf ik meerwaarde leveren voor onze klanten.

Jeroen Wijnen

Jeroen Wijnen van Enurgey, Enurgey specialiseert zich in het verwezenlijken van de ambities van organisaties. Enurgey adviseert,traint en coacht managers en medewerkers in de creatie van een ondernemende en klantgerichte cultuur. Om te herlpnen om de kwaliteit van de management praktijken op topniveau te brengen.

Jeroen heeft als chemisch ingenieur een brede achtergrond in de procesindustrie en maakt op pragmatische wijze de verbinding tussen theorie en praktijk. Naast zijn management praktijkervaringen is hij gecertificeerd coach. Hij opereert bij Enurgey als trainer en coach.

Vanuit mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en de overtuiging dat de menselijke factor bepalend is voor succes in het bedrijfsleven opereer ik als partner bij Enurgey op het vlak van training en coaching.

Faust Mertens

FaustMertens

Faust is eindverantwoordelijk voor de Enurgey consulting activiteiten. Hij adviseerde een groot aantal management teams op het terrein van bedrijfsstrategie, commerciële strategie en structuur en de implementatie daarvan. Faust Mertens heeft een management achtergrond bij Friesland Campina en studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode en de Erasmus Universiteit/ University of Rochester New York.

Vanuit mijn brede bedrijfskundige achtergrond en bestuurlijke ervaring, vertaal ik samen met directieteams de strategische visie  en ambities naar concrete en praktisch werkbare processen en programma’s.

onze aanpak

______

De interventies van Enurgey zijn succesvol, omdat strategie en structuur (‘de harde kant’) wordt gecombineerd met vaardigheden en gedrag (‘de menskant’). Wij ondersteunen organisaties:

  • In de formulering van een ambitieuze en klantgerichte visie, missie en strategie. Door te zorgen voor draagvlak.
  • In de vertaling van een samenhangende set SMART doelstellingen en structuur in de organisatie.
  • Door medewerkers uit te dagen om verantwoordelijkheid te nemen en ‘mee te gaan ondernemen’.
  • Medewerkers en te trainen in nieuwe vaardigheden en pro actief, gedrag.
  • Door leidinggevenden te helpen hoe zij een omgeving kunnen creëren waarin talent kan groeien en bloeien.

neem contact op